Hout als bouwmateriaal voor huizenDe voorwaarde is wel dat je het overlaat aan een gerenommeerd specialist. Maar dat geldt eigenlijk voor de meeste zaken die gerelateerd zijn aan bouwen. 

houten bouwmateriaal

Huisjes uit hout: effectieve toepassingen

Waar je huizen uit hout kan terugvinden? Misschien wel in eigen tuin. Je schuur is negen kansen op de tien gebouwd uit hout. Maar ook voor chalets en soortgelijke vakantiewoningen wordt hout gebruikt. Paardenliefhebbers weten dan weer dat de meeste paardenstallen uit hout werden opgebouwd. En wat dacht je van een pool house, vlak bij je buitenzwembad? Je leest het goed, hout wordt ook gebruikt voor trendy huisjes en dergelijke! Geloof dus vooral niet dat hout een klassiek of ouderwets iets is. Akkoord, je kan er klassieke dingen mee construeren. Maar de moderne creaties uit hout zijn zeker ook de moeite!

Ecologisch bouwen? Graag!

Hout als bouwmateriaal is ideaal voor wie zijn bijdrage wilt leveren aan het ecologische aspect van de maatschappij. Hout is immers een natuurlijk materiaal dat op milieuvriendelijke wijze wordt verwerkt. Want er is bijna geen energie voor nodig. Helemaal ecologisch verantwoord wordt het wanneer de materialen uit hout voorzien zijn van een FSC-label. Dat wil eigenlijk zeggen dat de gebruikte materialen steeds recycleerbaar zijn. Milieubewuste mensen zullen er dus van genieten om het gebruikte hout een nieuw leven te geven. Eén van de grote voordelen van ecologisch bouwen is naast duurzaamheid en milieuvriendelijkheid ook de mogelijkheid om aan een extra voordelig tarief te lenen met dank aan een ecolening. Het is speciaal voor projecten die mileubewust zijn, en vaak aan een speciale, superlage rentevoet.

Sterke isolatie, ook een sterk pluspunt

Als bouwmateriaal bevat hout enorm goede (thermisch) isolerende eigenschappen. Heb heus geen schrik van de gedachte dat het hout snel zal slijten. Want bij de opbouw van een houtskelet wordt het hout steevast behandeld. Zo krijgt het een extra bescherming tegen schimmels, zwammen en andere onheil. Deze handeling garandeert je een enorm lange levensduur van je houten woonst.